Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر ارتباطات گفت: اگرچه به نظر نمی رسد موضوع تحریم کاربران ایرانی از سوی سرویس دهنده «گوگل پلی»، جدی باشد، اما با این وجود اگر این اتفاق رخ دهد نیز مشکلی برای کاربران ایجاد نمی شود.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ به تازگی برخی اخبار غیررسمی از تحریم های جدید گوگل علیه ایران حکایت دارد. به نحوی که گفته شده این سرویس دهنده قرار است به زودی سرویس بازار اپلیکیشن های اندروید (گوگل پلی) و نیز سرویس نقشه «گوگل مپس» را از گوشی های اندرویدی فعال داخل ایران، حذف کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات در واکنش به شنیده هایی مبنی بر حذف خودکار برنامه «گوگل پلی» از دستگاه های فعال اندروید در ایران و تحریم از سوی گوگل، اظهار داشت: به نظر می رسد که این موضوع جدی نباشد. اما در صورتی که این اتفاق رخ دهد، من فکر می کنم که مشکلی از لحاظ کاربری این نوع خدمات برای کاربران داخل کشور به وجود بیاید.

وی با بیان اینکه بازار داخلی ما برای ارائه خدمات اندروید در حوزه «نقشه» و «بازار اپلیکیشن» تقویت شده و این خدمات دهندگان در حال سرویس دهی خوبی به کاربران هستند، گفت: ما هم اکنون در کشور رقبای داخلی خوبی برای سرویس «گوگل پلی» داریم.

معاون وزیر ارتباطات افزود: بررسی ها نشان می دهد که امروزه تعداد زیادی از کاربران گوشی های اندروید، از بازار داخلی اپلیکیشن های اندرویدی استفاده می کنند و بازار اندروید داخلی، اصلی ترین مارکت اغلب کاربرانی است که گوشی اندروید دارند و به همین دلیل وابستگی به «گوگل پلی» جدی نیست.

ناظمی با اشاره به سرویس های بومی نقشه و مسیریاب در کشور که ظرفیت جایگزینی رقبای خارجی مانند «گوگل مپس» و «ویز» را دارند نیز گفت: این اپلیکیشن ها بدون محدودسازی و فیلتر رقیب خارجی به خوبی پیشرفت کردند و هم اکنون نیز کاربران بسیاری خودشان انتخاب کرده اند که از این برنامه های داخلی استفاده کنند. به همین دلیل با توجه به ظرفیتهایی که در این حوزه ایجاد شده است می توانند پاسخگوی نیاز کاربران باشند.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: در مساله تحریم ایران از سوی گوگل، آنچه که برای ما دارای اهمیت بوده این است که ما در حقیقت با هرگونه محدودسازی دسترسی برای کاربران مخالف هستیم و تفاوتی ندارد که این محدودیت از کدام سمت باشد. ما دوست داریم که کاربران حق انتخاب برای دریافت سرویس خود را داشته باشند و به همین دلیل با موضوع تحریم از سوی گوگل چالش خواهیم داشت؛ اما از لحاظ کاربری، این موضوع نمی تواند مشکلی برای کاربران ایرانی ایجاد کند.

 بررسی وضعیت خدمات گوگل در ایران که حدود ۲ سال پیش از سوی مرکز ملی فضای مجازی منتشر شد، نشان داد که این سرویس دهنده بیش از ۲۳۰ خدمت در قالب سرویس، ابزار، نرم‌افزار، بستر و زیرساخت در زمینه‌های مختلف دارد که تنها حدود ۶۰ درصد این خدمات در ایران قابل دسترسی است.

این آمار نشان می دهد که حدود ۳۱ سرویس از سوی گوگل برای ایران مسدود بوده و قابل دسترسی نیست. البته تعدادی هم در حدود ۱۴ خدمت از سوی ایران فیلتر شده که اکثر آنها مربوط به شبکه‌های اجتماعی و نیز سایت Youtube است.

اگرچه سرویس‌ها و خدمات اصلی گوگل برای ایران تحریم نیست اما به دلایل مختلفی برخی از خدمات آن در کشور ما قابل دسترس نبوده و به نوعی از سوی گوگل تحریم به حساب می آید. این خدمات نیز مربوط به خدمات مالی و بانکی، سرویس های تبلیغاتی، سرویس های داده و محتوا، ابزارهای کاربردی و زیرساختی مانند فضای ابری می شود.

با این حال این سایت در رده نخست پربازدیدترین سایت ها از سوی کاربران ایرانی، قرار دارد و در این مطالعه مشخص شده که ایرانیها پس از آمریکا بیشترین استفاده کننده از گوگل در جهان هستند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران جهان فضای مجازی فناوری اطلاعات گوگل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۴۶۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور خدمات فنی و مهندسی یک ضرورت است/ اجرای پروژه اومااویا به دست متخصصان ایرانی

به گزارش قدس آنلاین، پیام باقری افزود: در سالی که به نام جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده و نیز دیداری که فعالان اقتصادی با مقام معظم رهبری داشتند و با توجه به توصیه ایشان که برای تحقق رشد اقتصادی از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود، طبیعتا برای رسیدن به رشد ۸درصدی اقتصادی باید از همه ظرفیت‌هایی که در کشور و در همه بخش‌ها وجود دارد، چه داخلی و چه خارجی، استفاده کرد.

وی ادامه داد: یکی از این حوزه‌هایی که می‌تواند این هدف را محقق کند و باید مورد توجه قرار بگیرد، صادرات خدمات فنی و مهندسی است.

این فعال صنعت برق ایران خاطرنشان کرد: موضوع صادرات غیرنفتی که صدور خدمات فنی و مهندسی بخشی از آن است و ظرفیت‌های خوبی در این زمینه در کشور وجود دارد.

باقری گفت: توانمندی زیادی در صدور خدمات فنی و مهندسی هم در بخش شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی و هم مهندسان و متخصصان و مشاوران بسیار قوی وجود دارد که سال‌ها است این موضوع توسط این‌ها در حال انجام است.

وی ادامه داد: این موضوع در صنعت برق که از پیشگامان و پرچم داران صدور خدمات فنی و مهندسی است، خیلی بیشتر است.

عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: صدور خدمات فنی و مهندسی می‌تواند ارزآوری و ثروت آفرینی خوبی برای کشور داشته باشد، ضمن آنکه یک صادرات پایدار به جهت ارتباطی که با کشور مقصد دارد، است.

باقری خاطرنشان کرد: پروژه و طرحی که صادر می‌شود، سال‌های برای خدمات پس از فروش و پشتیبانی‌های لازم و تامین نیازها، نیازمند ارتباط است.

وی گفت: علاوه بر آن صدور خدمات فنی و مهندسی فرصت بسیار مناسبی ایجاد می‌کند که کالاهای ساخت داخل بتواند در بازار کشورهای مقصد به فروش برسد.

رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران ادامه داد: اکنون نیازهای زیادی در کشورهای منطقه برای خدمات فنی و مهندسی کشورمان وجود دارد.

باقری به طرحی که اخیرا در کشور سریلانکا با حضور رئیس جمهور کشورمان به بهره برداری رسید، اشاره و بیان کرد: طرح اومااویا که به دست متخصصان ایرانی در سریلانکا به بهره‌برداری رسید را می توان نمونه‌ای از توان داخلی برای صدور خدمات فنی و مهندسی برشمرد.

وی خاطرنشان کرد: این طرح از افتخارات مهندسان ایرانی است که خیلی هم تاثیر گذار در روند اقتصاد سریلانکا و زندگی و معیشت مردم به خصوص بخش کشاورزی و تامین برق است که به دست مهندسان ایرانی انجام شد.

عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: بنابراین صدور خدمات فنی و مهندسی در سالی که به نام سال جهش تولید با مشارکت مردم نام گذاری شده یک الزام است که باید به آن پرداخته شود.

باقری ادامه داد: باید مسیرها برای فعالان این بخش هموار شود و دولت باید مسیر را هموار و موانع را بردارد.

وی تاکید کرد: باید حمایت‌ها در این زمینه شکل گیرد و منابع به سمت بخش‌های مولد هدایت شود؛ زیرا صدور خدمات فنی و مهندسی هم اشتغال زایی بالایی دارد و هم کمک به خلق ثروت می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • معرفی 10 اپلیکیشن محبوب ایرانی که باید روی گوشی‌ آیفون نصب کنید
  • بهترین سایت‌های خارجی برای خرید با پرفکت مانی کدامند؟
  • وزیر صمت: مشکل اصلی صنعتگران تحریم نیست، تنوع نرخ ارز ام الفساد است
  • لیست سرورهای دی ان اس رایگان و پرسرعت برای بازی
  • تقاضا برای خدمات cip همچنان بالا است/ روزانه چند نفر از خدمات cip در ایران استفاده می‌کنند؟
  • آمار هولناک از فوت بیماران ایرانی به دلیل نبود داروهایشان!
  • آلارم آیفون ممکن است شما را از خواب بیدار نکند
  • وضع قوانین سختگیرانه گوگل برای محتوای دیپ‌فیک
  • صدور خدمات فنی و مهندسی یک ضرورت است/ اجرای پروژه اومااویا به دست متخصصان ایرانی
  • آگهی‌های هرزنگاری دیپ فیک در گوگل ممنوع می‌شوند